Wijnjewoude, augustus 2013

Beste vrienden en belangstellenden van Kirtan,

De vakantie periode loopt voor velen al weer ten einde. Wij plakken er nog 2,5 weken aan vast en gaan van 29 augustus t/m 15 september op bezoek bij vrienden in Californië. Maar de Yoga lessen gaan al wel van start, kijk hieronder voor de data en tijden.

Omdat Bauke in het najaar een bypass operatie ondergaat is het programma aangepast. De weekenden mindfulness, heartfulness en happiness komen dit najaar te vervallen. Wellicht plannen we die nu volgend jaar.

We krijgen soms van bezoekers/deelnemers te horen dat ze zich wat eenzaam voelen in het bewandelen van het spirituele pad. Daarom zijn we dit voorjaar begonnen met inspiratie avonden. Deze avonden zijn bedoeld als een ontmoetingsplaats om (opnieuw) geinspireerd en gevoed te worden. Ook dit najaar staan ze op ons programma, kijk voor de data hieronder.

In de periode dat we weg zijn worden onze emails gelezen en zonodig beantwoord, dus bij vragen, mail ons op : info@kirtan.nl. Alle actuele informatie kun je ook vinden op onze website: www.kirtan.nl

We wensen je gezondheid en geluk.

Warme groet, Petra Flantua en Bauke Raadgever.

======================================================================

A d e m en b e w e g i n g s Yoga

De lessen beginnen weer op maandag 9 september (open les) van 18.30-19.45 uur (beginners) en 20.00-21.15 uur (gevorderden) met Mark v.d. Galiën en op dinsdag 10 september (open les) van 9.00-10.15 uur met Petra Flantua.

Op woensdag 11 september (open les) start de YinYoga met Petra Flantua. Bij Yinyoga ligt de nadruk meer op mindfulness/meditatie, aandachtig en niet-oordelend “zien” wat er in het lichaam en geest omgaat. Bij de andere yoga lessen staan verbinding en aandacht centraal; bewuste aandacht voor je lichaam, waardoor spanningen worden losgelaten en ontspanning als vanzelf volgt. Kosten voor 14 lessen € 130,-.

C h i g o n g, vital energy practice

Je leert een serie van 9 oefeningen, die met elkaar een compleet geheel vormen. De oefeningen zijn simpel, zacht en sierlijk. Minder inspannend dan yoga of tai chi. Speciaal voor mensen met stress of chronische klachten. En verder voor iedereen die op een ontspannen manier iets wil doen aan een gezonde leefstijl.

De lessen zijn op woensdagavond van 18.30 – 19.30 uur te beginnen op 25 september (open les). Kosten € 95 ,- (10x)

M e d i t a t i e van “ liefdevolle vriendelijkheid”

Een meditatie om meer van jezelf en anderen te houden. Op woensdagavond van 19.45-21.00 uur. Data: 25 sept.; 2, 9, 30 okt.; 6, 20, 27 nov. en 4 dec

Eerste keer is een kennismaking. Kosten: € 65,- (8x). Begeleiding: Bauke Raadgever.

“Z o r b a d e B o e d d h a”

Een meditatie weekend voor levensgenieters met diepgang. Stille en actieve Osho meditaties, muziek en dans, genieten en ontspannen zijn de sleutelwoorden.

Vrijdag 20 september 19.00 uur t/m zondag 22 september 16.00 uur. Kosten € 165,- Begeleiding: Gaia van der Keuken en Elly Groot

“Werkelijk gelukkig door de kracht van meditatie”

Een meditatie training aan de hand van het boek van Sharon Salzberg. Je maakt kennis met verschillende meditatie technieken. En het legt de basis voor meditatie beoefening thuis.

Informatie avond : dinsdag 24 september 20 uur, toegang gratis

Begeleiding: Metti Straatsma

Data training: Dinsdag 1, 8, 15, 29 okt.; 5, 12 19 en 26 nov. van 20.00-22.00 uur

Opgave: 0513-466025 of via mail: mettistraatsma@gmail.com

Kosten: 110 euro, incl thee en boek.

Inspiratie avonden

Avonden om met gelijkgezinden geïnspireerd te worden op het spirituele pad. De avond begint met een video lezing of documentaire. Daarna is er thee en voor wie dat wil nog tijd om reacties of ervaringen te delen. De toegang is vrij, wel kun je een donatie doen voor een kinderhuis in Rishikesh, India.

Data: woensdag 16 oktober; 13 november en 18 december van 19.45-21.30 uur.

R e i n i g i n g s kuren

Tara Connection van Petra Flantua en Bernadette Commandeur organiseren regelmatig reinigingskuren, zowel individueel als in een groep.

Datum najaars groepskuur : donderdag 17 – maandag 21 oktober.

Kijk voor meer informatie op www.taraconnection.com

Individuele retraite

Je een paar dagen terugtrekken voor bezinning, rust of ontspanning; in overleg een meditatie programma of andere ondersteunende activiteiten, afhankelijk van wat nodig is.

Basiskosten : € 55,- p.p.p.n. coaching en rebalancing sessies € 65,- (part.) per sessie.

Overige informatie

De activiteiten worden begeleid door Petra Flantua (1946), lichaamsgericht therapeut en leefstijlcoach, en Bauke Raadgever (1942), meditatiebegeleider en trainer stresspreventie. Zij hebben tussen 1988 en 1997 het centrum Kirtan in Utrecht geleid, sinds 1998 zetten zij hun activiteiten voort in Wijnjewoude, Friesland

Opgave voor een activiteit of groep kan op tel: 0516 471688 of per email: info@kirtan.nl

Ayurveda is de oude Indiase geneeskunde, die erop gericht is een gezond mens gezond te houden en mensen met klachten te ondersteunen naar een betere conditie.

Massage is daarbij een belangrijk onderdeel, evenals voeding.

Aurvedische massage is een traditionele behandeling, die ontspanning geeft en onze energie in harmonie brengt.

Door massage en het drukken op de ‘marmapoints’ worden de energie kanalen weer geopend en kan de ‘prana’ of levensenergie weer stromen.

Antar werkte in Manali en Poona (India) vele jaren met deze traditionele Indiase heelkunde, gaf ook trainingen en cursussen aan Indiers en belangstellenden uit het Westen.

Sinds 2 jaar woont Antar in Nederland en zet zijn werk nu hier voort.

Deelname voor een activiteit is definitief, wanneer de helft van het cursusbedrag is overgemaakt op: ASN bankreknr. 70.70.97.568 t.n.v. B.W.A.Raadgever, Wijnjewoude.

Ons adres is Tjalling Harkeswei 75, 9241 HL Wijnjewoude.

Op onze website www.kirtan.nl vind je alle actuele informatie.

..zit stil..doe niets

..de lente komt..

..en het gras groeit van zichzelf..

www.kirtan.nl