Living Satsang news for an awakening world.

in deze nieuwsbrief o.a:

Relatieshit en Emotionele Volwassenheid

Agenda: Concert Peruqois, Thuiskomen met Lenne Gieles, ,

Concert Deva Premal 2014 als Kerstcadeau, Inner Peace Tour Ani Choyling, New Year bij Nataraj enz.

Embracing the World een project van AMMA.

New on the Internet, cutting edge info, uplifting video's, inspiration.

How can we reconnect with nature? Talk with other beings like animals?

Nieuwe boeken:

Joan-Tollifson - Niets om je aan vast te houden. Hoe Osho in mijn leven kwam. Jan Geurtz - Verslaafd aan denken.

Verder: We cannot change human consciousness unless we start by changing the human body.

The woodcollector, an enlightening story

unsubscribe/verander je email adres: zie onderaan.

Enjoy life and enjoy this newsletter, Prembuddha

take you broken wings and learn to fly again

Website van de maand: Relatieshit.nl

Marit de Jong is de initiatiefneemster van deze website. Het valt haar op dat veel mensen, van alle leeftijden en in alle rangen en standen, in verdrietige en hartbrekende relatieshit verkeren. Wat kunnen we doen aan al die ellende?

Ze interviewde talloze bekende mensen die zich diepgaand met dit onderwerp bezig houden o.a. Roel van Duin, Lisette Thooft, Lenne Gieles, Hans Knibbe. Alle interviews zijn op haar website te zien. Zeer de moeite waard!

Ja het is nog steeds een heel gedoe op onze planeet. Lichamelijk zijn we volwassen, ons denken en onze technische kennis is hoog ontwikkeld maar……

emotionele volwassenheid is een zeldzaamheid en daardoor gaan veel relaties kapot, wordt het milieu vervuild, besteden managers de helft van de tijd aan conflictoplossing. blazen terroristen zichzelf op en voeren landen oorlogen.

Ongeveer alle problemen zijn te herleiden op emotionele onvolwassenheid. Innerlijke groei, volwassenheid verkrijg je niet zonder slag of stoot.

En als een oude onverwerkte pijn in ons getriggerd wordt reageren we als een automaat vanuit onze overlevingsstrategiën.

Hoe kom je daar doorheen zodat je vanuit bewustzijn en aanwezigheid kan reageren? Gelukkig ligt de kennis en de weg daartoe voor het oprapen:

Krishnananda, een Amerikaanse psychiater en Osho sannyasin heeft zich zijn hele leven in verdiept en heeft het learningloveinstitute.com opgezet. Met zijn boeken kun je zelf aan het werk en een heel eind komen, jezelf helen door bewustwording en acceptatie

In ‘Face to Face with Fear’ onderzoekt hij diepgaand hoe we vrij kunnen worden van alle oude overlevingstrategiën en defensiemechanismen. Het boek onderzoekt de weg van co-dependency naar leven vanuit liefde en meditatie. Een fascinerend boek dat je leven kan veranderen. Een voorwaarde om innerlijk te groeien is wel er echt voor te kiezen, bereid zijn los te laten. Loslaten van je investeringen in je ego; in gelijk hebben, in een slachtofferrol, van hebzucht, van macht enz. enz. en dat blijkt helaas vaak niet zo makkelijk. Enough is enough!

When there is no liking or disliking

your eyes are clear to see

then you can see the other how he/she really is

without creating a dream without projecting an image

go silently unchoosing

liberated you will reach - Osho on love

Dayananda benadert hetzelfde onderwerp niet vanuit de psychologie maar vanuit de advaita vedanta, hij is de grootst levende advaita vedanta teacher van India. Het boek is een prachtige aanvulling en in zekere zin ook een vervolg op het boek van Krishnananda:

Emotioneel Volwassen - Swami Dayananda

Een jongetje huilt als zijn speelgoedautootje stukgaat. Een volwassen man, of hij nu twintig of vijftig jaar oud is, kan verdrietig en boos reageren als zijn auto total loss is. Beiden zijn emotioneel onvolwassen.

Swami Dayananda laat in Emotioneel volwassen op eenvoudige wijze zien hoe je als mens kunt omgaan met emoties door acceptatie van ‘het niet altijd alles in de hand hebben’, zodat een gelukkig leven leiden wel degelijk mogelijk is. Deze groei naar geestelijke, emotionele volwassenheid vindt niet - zoals lichamelijke groei - vanzelf plaats, maar moet bewust op gang gebracht worden.

Gebaseerd op Indiase wijsheid geeft Swami Dayananda op een soms confronterende maar altijd heldere manier inspiratie aan beginners en gevorderden.

Emotioneel Volwassen, ISBN 978-90-78555-02-5, 146 blz, € 16,- Uitgeverij Viveki.

RETRAITE in India. Dayananda geeft van 15/29 jan 2014 een retraite in Zuid India, in zijn ashram vlakbij Coimbatore!!

Agenda:

16 en 17 november DE SPIRITUELE BEURS van HAARLEM

Het thema van de beurs is: “Balans vinden in de Nieuwe Tijd!”

Op de site staat de complete beursagenda: www.nickysplace.nl

17 nov. Concert Ani Choying Drolma - Inner Peace Tour 2013

De opbrengst van het concert van deze Tibetaans Boeddhistische non uit Nepal gaat naar humanitaire projecten.

De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam Aanvang 20.00uur Toegang €15,-

Dond. 21 november Live Concert Peruquois in Amsterdam

‘Touch of Soul’

Peruquois; Voice of the Sacred Feminine

.Haar bijzondere stem voert je mee naar een mysterieuze wereld van klank, geluid en oeroude chants en raakt je diep in je wezen.

It is a sacred journey!

23 november 2013 Workshop ‘Voice of the Sacred Feminine, Women’s Mysteries' (Women only): 12:30 - 17:30 uur

Plaats: De Duif, Prinsengracht 756 Amsterdam Info

22- 24 nov. Advaita Vedanta teaching with James Swartz in Amstelveen.

Is canncelled due to health reasons.

Thuis-zijn. Een uitnodiging om te leven vanuit oorsprong.

1 dec. 2013 Verdiepingsdag met Lenne Gieles in Bergen (NH)

Op heldere, nabije en doorleefde wijze beschrijft ze in haar boek ‘THUIS’

(uitg. Samsara, een aanrader!) een directe weg naar leven vanuit je oorsprong, vanuit je essentie. Ieder mens herinnert zich zijn heelheid intuïtief als een thuisgevoel.

De rode draad in dit boek (en deze dag) is de uitnodiging om dit diepste weten opnieuw concreet te maken en te integreren in het dagelijks leven. .

Levend vanuit oorsprong ben je niet langer gefixeerd op, en overgeleverd aan de eisen van de buitenwereld en bepaalt Zijn van binnenuit wat je doet en laat. De Berkeley, Bergen. Opgave: info@essentiecoaching.nu

Info: www.essentiecoaching.nu bij: Korte activiteiten.

Zie een mooi interview met Lenne op Relatieshit

31 dec 2013 Nataraj New Years Party in Club Lite in Amsterdam

Silent Concert KRIS EN TIJN TOUBER Party with SHANTO IRADI

Tantric Dance workshop ART OF LOVING

Foods, fruits and juices EMMA'S KITCHEN

Info facebook.com/ClubLite

OSHO FESTIVAL op 18 en 19 januari 2014 in Den Haag

Workshops, meditaties, dans, ontmoeten, hugs blissco, live music www.oshofestival.nl

'Jullie zijn de weg naar huis vergeten. Vreugde kan niet ergens gevonden worden; het was altijd in je aanwezig, maar een wolk van lijden bedekte het. Vreugde is onze natuurlijke staat.'

Deva Premal & Miten in 2014:

3/4 juni 2014 concert Deva Premal, Miten and Manose en Maneesh in Schouwburg Almere.

Op veler verzoek zijn de kaarten reeds verkrijgbaar via www.schouwburgalmere.nl

Tel. 036-84 55 555 Leuk Sinterklaas of kerstcadeau!

Voor meer agenda zie de website

Embracing the World

Help Amma helpen

Amma, de hugging Amma uit Kerala, Zuid-India is in oktober weer in Nederland geweest. Naast haar spirituele werk heeft zij talloze organisaties in het leven geroepen om overal ter wereld te helpen. Zoveel dat het haast niet te geloven is.

Er zijn niet alleen hulpprojecten maar ook projecten op gebieden als ecologie, voeding, duurzaamheid, energie enz, Alles onder de naam Embracing the world (zie video)

Bij grote rampen is haar orgnisatie in staat zeer efficient en tegen zeer lage kosten hulp te bieden. Ik heb nog geen info over specifieke hulp voor de Philippijnen maar daar komt vas actie voor. Je kunt haar werk steunen, be generous:

Amma’s hulporganisaties zijn opgericht in 1981. Vandaag de dag omvatten ze een enorme verzameling aan charitatieve projecten waaronder: een ziekenhuis waar gratis gezondheidszorg wordt geboden aan arme mensen, moderne onderwijsinstellingen, beroepsopleidingcentra, een weeshuis, hospices, een schenking van 125.000 gratis huizen aan dakloze mensen, 50.000 gratis maaltijden per maand voor de armen, maandelijkse pensioenen voor berooide vrouwen, gratis klinieken.

Doorlopende noodhulp op grote schaal bij rampen zoals de tsunami, orkaan Katrina en de aardbeving op Haïti.

Door het voorbeeld van haar eigen leven heeft Amma mensen van over heel de wereld geïnspireerd om het pad van belangenloze dienstverlening en compassie met alle wezens te bewandelen. www.embracingtheworld.org

U kunt het werk van Embracing the World steunen door een donatie op onze Triodosrekening 39.04.53.269 t.n.v. St. Vrienden van Amma te Soest. Giften zijn aftrekbaar van de belasting. www.amma.nl

New on the Internet, cutting edge info, uplifting video's, inspiration

We are part of nature but lost the connection. How can we reconnect?

Anna Breytenbach has dedicated her life to what she calls interspecies communication. She sends detailed messages to animals through pictures and thoughts. She then receives messages of remarkable clarity back from the animals.

Anna can feel the scars hidden under a monkeys fur, she can understand the detailed story that is causing a birds trauma, she transforms a deadly snarling leopard into a relaxed content cat - the whole animal kingdom comes alive in a way never seen before - wild birds land on her shoulders, fish gather around her when she swims, and wild unfamiliar baboons lie on her body as if she is one of their own.

A beautiful 50 min doumentary, you can watch it for free:

A'nimals are our brothers and sisters, they are so close to you' (Osho).

Yes how can we reconnect with nature, and also how can we stop all the abuse of animals and the daily animalgenocide? That really is the question!

Mooji - Making Your Soul Smile

The Afterlife of Billy Fingers -

How My Bad Boy Brother Proved to Me There is Life After Death.

Annie Kagan, a chiropractor and songwriter living in Manhattan, abandoned her hectic city life in search of serenity in a small, secluded house by the bay. Her brother Billy died unexpectedly and began speaking to her from the afterlife. and a chapter from the book.

Rupert Spira: Why am i not enlightened?

When you need a good laugh click:

Freedom laughter with AnandaMayiMa, Mooji, Papaji

Film – Raising Compasssion

Raising Compassion brings together a diverse group of neuroscientists, mental health professionals, and Buddhist monks in a remarkable exchange between science, art, and contemplative practice. In a series of informal conversations about compassion, initiated by neuroscientist Tania Singer and artist Olafur Eliasson, the protagonists discuss the public perception of compassion, talk about compassion-training programs at various research centers, relate their experiences about working with prisoners and in hospitals, and promote the practical uses of compassion-training in dealing with social and political issues.

Commissioned by the Max Planck Institute and produced by Studio Olafur Eliasson, Raising Compassion arose from the multidisciplinary workshop ‘How to train Compassion’ , organized by Prof. Dr. Tania Singer, director of the Department of Social Neuroscience at the Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Science, Leipzig, and hosted, in July 2011, at Studio Olafur Eliasson, in Berlin.

The eBook is formatted primarily for the iPad but I think the easiest way to enjoy it might be directly online:

On youtube: Tolle on spirituality and happiness Great

The love of a bird for a dog goes through the stomach

What we can learn from Baboons about hierarchy

Nieuwe Boeken

Joan Tollifson - Niets om je aan vast te houden.

'Dit boek gaat over spirituele bevrijding. Dat betekent niet het einde van aardbevingen, oorlogen, faillissementen, werkeloosheid en kanker, en het betekent niet een leven zonder verdriet, depressie, angstige bezorgdheid of verslaving. Bevrijding is vrijheid vinden in beperking en volmaaktheid in onvolmaaktheid. Het is de vrijheid om precies te zijn zoals we zijn. Maar wat zijn we? Wat is werkelijk hier, nu? Waar gaat het leven over?'

Het fijne van dit boek is dat het door een vrouw geschreven is, het onderwerp van het boek komt daardoor op de aarde en blijft niet ergens het Absolute zweven. Goed leesbaar geschreven en to the point.

'Bewust-zijn is het zien van zowel het zien van zowel de relatieve waarheid in elke levenssituatie en raakt niet gefixeerd op, of blijft steken in één van beide. Ware non dualiteit erkent dat bergen en dalen niet te scheiden zijn en kent het verschil ertussen.'

Uitgave Samsara.

Jan Geurtz - Verslaafd aan denken.

'In zijn nieuwe boek ontleedt Jan Geurtz het verschijnsel denken, en toont hij aan dat het onze meest fundamentele verslaving is. Door ons denken, en het geloof in de echtheid van onze gedachten, zitten we gevangen in het keurslijf van een onjuist beeld van onszelf en de werkelijkheid. Dit heeft tot gevolg dat we telkens weer bekneld raken in een vicieuze cirkel van nare gedachten en pijnlijke gevoelens.

Geurtz baseert zich zowel op moderne westerse inzichten als op authentieke oosterse spiritualiteit, en brengt deze met elkaar in verband.'

In zijn vorige boeken heeft Jan op zeer heldere wijze duidelijk gemaakt hoe verslavingen in elkaar zitten en hoe je je kan bevrijden door de mechanismes ervan te doorzien. Alledaagse verslavingen zoals aan roken maar ook de verslaving aan relaties, aan ‘liefde’. In dit boek gaat Jan de meest fundamentele verslaving, die aan het denken, aan de mind te lijf. Het eerste deel van het boek is vrij theoretisch, het is gebaseerd op inzichten uit het boeddhisme. Soms nogal ingewikkeld, wat eenvoudiger en helderder was beter geweest. In het tweede deel komt de praktische toepassing aan de beurt. Jan maakt in het boek spiritualiteit, persoonlijke groei en therpie tot één geheel. Uitgeverij Ambo ISBN9789026326608

Hoe Osho in mijn leven kwam.

In dit boek vertellen 42 mensen hoe ze bij Osho terechtkwamen.

De achtergronden, motieven en belevenissen van deze mensen zijn zeer uiteenlopend en dat maakt het boek juist zo boeiend.

Op de website van Vrienden-van-Osho.nl staan nog meer verhalen dan in het boek zijn opgenomen.

Je kunt ook jouw verhaal er aan toevoegen, ook al ben je geen annyasin.

Stuur het op naar: Nandan Bosma (nanbos@planet.nl)

Het verhaal van mij, Prembuddha, kun je ook lezen op livingsatsang.nl KLIK HIER

Te bestellen via deze link Prijs; 14,50

with loving greetings from

prembuddha

(en van anusha and django 2 nieuwe jeugdige bewoners in m'n woongroep!)

living satsang foundation www.livingsatsang.nl

email: prembuda@dds.nl

We cannot change human consciousness unless we start by changing the human body.

When you eat meat you are absorbing the animal in you – and the animal has to be transcended.

Avoid!… Try vegetarianism and you will be surprised: meditation becomes far easier.

Love becomes more subtle, loses its grossness – becomes more sensitive but less sensuous, becomes more prayerful and less sexual.

And your body also starts taking on a different vibe.

You become more graceful, softer, more feminine, less aggressive, more receptive.

Vegetarianism is an alchemical change in you. It creates the space in which the baser metal can be transformed into gold. OSHO.

The woodcollectors

There lived a poor man near the forest. He used to collect woods from the forest and took those to the far away market.

The man had a donkey which was much assistance for him to carry the wood from forest to the market.

One day he went deep inside the forest and collected more wood. But while returning he got lost his way as the dawn came.

He found a Saint's small hut in that forest. He decided to stay that night there.

The Saint gave him permission to stay there. But he had another problem to solve. His donkey had to be roped.

But there was no rope for that purpose.

The man again approached the Saint asking for rope.

Saint said, “Why should I keep rope? There is no rope with me.”

The Saint continued, “Do you rope the donkey everyday?”

The man replied affirmatively.

The Saint suggested, “Then I find no problem. You take your donkey near that big tree and just act as if you are roping it to that tree.”

The man thought the Saint may have some divine power with that his donkey will be protected and stay safe there. So he did accordingly.

The next morning the man wanted to leave after giving thanks to the Saint he went to his donkey and started pulling. But to his astonishment the donkey didn't move. The man again returned to the Saint and said, “What happen to my donkey? It's not moving.”

The Saint understands all and with a smile answered, “Haven't you freed your donkey from the tree? How will it go?”

The man replied, “But I didn't rope it.”

“So what? Your donkey doesn't know it. You again go and just act to free it from the tree.”, Saint advised.

The man acted just as the Saint said. Now his donkey is free and started to move.

The moral of the story is – We are neither bound nor do we have to make ourselves free.

We are free always.

It is our mind that always makes us feel so.

Mind is the only barrier between me and my real I.

We are bound by our own mind.