living satsang nieuws voor ‘an awakening world’

 .

In deze Living Satsang nieuws o.a:

Krishna Das in concert op 1 en 2 juli in Amterdam,

Deva Premal, Miten en Manose op 25 en 26 oktober in Almere.

Nieuws & News,

Humanity first Trump last! 

En meer over Trump vanuit andere perspectieven.

agendacutting edge info on the internet, sacred activism,

uplifting video's, inspiration, o.a. Jan Geurtz, Rupert Spira

nieuwe boeken

Geniet van deze Living Satsang nieuws, from India with love, Prembuddha

Unsubscribe zie onderaanDeva Premal & Miten en Manose and friends in concert

Temple At Midnight Tour 2017

op 25 en 26 in Schouwburg Almere.Ze worden begeleid door Manose, meester op de Nepalese mansuri fluit, de Deense percussionist Rishi en multi-instrumentalist Joby Baker. 

Hun unieke spiritueel geïnspireerde avond van mantra's, zang en chants brengt inspiratie en bezieling voor de talloze mensen in onze ‘troubled world’

De twee avonden hebben een verschillend karakter, andere mantra's enz.

Georganiseerd door St. Living Satsang.

Alle details op de LivingSatsang website

Kaarten online verkrijgbaar via: www.schouwburgalmere.nl

Aan de kassa en via het bespreekbureau van de schouwburg: tel. 036-84 55 555

 

Kirtan Wallah Europe Tour 2017

KRISHNA DAS komt op 1 en 2 juli in de Zuiderkerk 

in Amsterdam in hartje stad. 

(Nieuwmarktbuurt)

Aanvang beide dagen om 19.30 uur. Einde 22.00 uur. geen pauze.Georganiseerd door Living Satsang

samen met Danielle van Heartfire

Zie voor meer info de site van heartfire.nl.Kaarten nu online beschikbaar €40,-. Zuiderkerkhof 72, 1011WB Amsterdam

Nieuws & News, cutting edge info on the internet, uplifting video's, inspiration“Only to the degree that people are unsettled is there any hope for them.” ~ Ralph Waldo Emerson"

Voorbij Trump - Prembuddha.

Het meest ongelofelijke is gebeurd Trump heeft de machtigste positie op aarde verworven.

Toen ik het hoorde was ik echt in shock. Daarna begon de verwerking zodat ik er nu bewuster naar kan kijken.

Is het een ramp, of een blessing in disguise, allebei tegelijkertijd?

En wat zegt dit hele gebeuren over onze wereld?

Ego op de troon

Het ego in zijn meest extreme vorm, in de vorm van Trump, is nu op de meest groteske manier op de troon gekomen. Daar kunnen we op reageren met angst, agressie, ontkenning OF door in ons centrum te blijven, daar vanuit te leven en op onderzoek te gaan. We zitten als mensheid al tijden in een crisis. In het Chinees bestaat het woord crisis uit twee tekens. Het ene betekent gevaar en het andere gelegenheid, kans.

Het gevaar zien we helder genoeg, zelfs de net gepensioneerde chef staf van het Engelse leger maakt zich bezorgd dat Trump een atoomoorlog zou kunnen ontketenen. Historici maken zich zorgen, o.a. door zijn aanvallen op de pers, politici en rechters, dat dit een opmaat naar een dictatuur kan zijn en de psychologen zijn bezorgd wat een narcist allemaal kan veroorzaken.

En ja er zijn mensen die daar bijna door in een collectieve angstpsychose gaan.

"There is a crack in everything. That is how light gets in". ~ Leonard Cohen

Wake up call.

Waarom gebeurt dit in groot veel land met weldenkende mensen? Hoe kan dit gebeuren? De negatieve kanten van onze maatschappij komen maximaal aan het licht. Trump manifesteert ze zo duidelijk dat we haast niet kunnen wegkijken. Zo kan het niet langer. 

Het kan een schok geven die velen wakker schudt en aanzet tot actie; we moeten echt op een andere manier gaan leven want zo kan het niet. 

En we worden ons ineens bewust van onze luxueuze positie op onze planeet van vrijheid en overvloed. We vieren collectief een feestje op het dek van de Titanic en willen niet echt kijken waar het schip op afvaart. Een kleine koerswijzging van wat meer windmolens is niet genoeg; het roer moet om!

Maar nu moeten we wel, we kunnen niet doorslapen en met de kop in het zand hopen op een goede afloop. De alarmklok is in de vorm van Trump luidkeels afgegaan. De ecocide zal hij niet stoppen, integendeel. De banken kunnen weer verder als vanouds, er ontstaat een nieuwe atoomwapenwedloop, de vrijheid van internet wordt bedreigd enz.

Talloze mensen hebben allang ingezien dat het 5 voor twaalf is en geven wegen tot verandering aan, van hoe onze maatschappij is ingericht tot welke waarden we aanhangen.Menselijke waarden centraal, geen economische

Duidelijk is dat menselijke waarden centraal dienen komen te staan in onze samenleving en geen economische zoals nu het geval is.

Een maatschappij niet gebaseerd op ego maar gebaseerd op onze werkelijke natuur. 

Op de diepste waarheid dat we heel en compleet zijn in onszelf, dat we onder de afscheiding één zijn. Dat, om het in termen van de Course in Miracles te spreken, alleen Liefde echt is en al het andere een illusie (although a persistent one). Een nieuwe visie gebaseerd op onze onderliggende eenheid.

Ego dient daarvan de dienaar te zijn en niet de meester, daar is het fout gegaan.

We hebben als mensheid niet naar onze hedendaagse profeten geluisterd. En daardoor wordt de klop op de deur steeds harder. Kan het gekker dan met een Trump? Er zijn veel bijzondere mensen in Amerika die geheel andere mogelijkheden aangeven. 

Mensen zoals bij voorbeeld Eckhart Tolle, die in zijn boek “De Nieuwe Aarde”, oproept tot bewustwording, hij geeft ons een prachtige,inspirerende visie. 

Neale Donald Walsch (“Storm voor de Stilte”) geeft helder en duidelijk aan hoe we onze waarden dienen te herzien en hoe we de maatschappij anders kunnen inrichten. 

Marianne Wiliamson geeft aan de hand van de Course in Miracles elke week via het internet aan hoe we een Sacred Activism in het leven kunnen roepen, daarvoor staan en daarmee de wereld ingaan.

Niet afwachten maar opstaan voor wat we weten dat nodig is. Ook Osho riep al lang geleden op tot een “Nieuwe Mens” in zijn gelijknamige boek.

Veranderingen worden nooit veroorzaakt door een meerderheid, het zijn altijd minderheden die verandering in beweging zetten.

Gaat dit hele gebeuren nu zoveel mensen wakker schudden, bewust maken, dat de koers van de mensheid drastisch gaat veranderen? Dat is de hoop die velen nu hebben. 

Om Trump kunnen we niet heen, en ‘business as usual’ zoals het met Hillary zou verder zijn gegaan kan niet meer. Gelukkig maar, we moeten nu wel kijken en wakker worden. De klop op onze deur wordt steeds luider. We kunnen alleen maar hopen dat de verandering snel gebeurt en we in een stroomversnelling van vernieuwing en verandering terecht komen voordat Trump al te veel schade heeft aangericht. Want ja, we weten het politici zijn veelal power hungry people. 

(Osho's boek : “Priest and politicians, the mafia of the soul” laat klaarhelder het ware gezicht van de politici zien.) 

Voorbij Trump.

Trump is uiteindelijk het probleem niet, hij maakt totaal zichtbaar wat er fout zit in onze wereld. De oplossing ligt voorbij de polarisatie die nu plaats vindt, de oplossing ligt voorbij Trump in een nieuwe mens, een nieuwe visie, een nieuwe aarde. 

Klinkt utopisch maar met minder redden we het niet, less will not do!

Humanity first and Trump last.

Dan zijn alle dingen weer op hun natuurlijke rechtmatige plaats.

Wat kun jezelf doen?

Alles wat in jou nog onbewust is in het bewuste brengen, alle patronen, energiën die je niet meer dienen in het licht brengen, en transformeren. Gaan leven vanuit liefde en bewustzijn en dit naar buiten brengen., de wereld in.

En één van de vele dingen is bewust stemmen in maart.

De Partij van de Dieren wil het roer het meest omgooien, heeft wat mij betreft het beste programma. 

Vandaar dat mijn stem daarheen gaat.Bijzondere artikelen over Trump:Het allerbeste artikel vind ik het artikel van Charles Eisenstein, hij plaatst de verkiezing in een ander, veel breder licht:

The Election of Hate, Grief, and a new STORY

"

That is why, as we enter a period of intensifying disorder, it is important to introduce a different kind of force to animate the structures that might appear after the old ones crumble. I would call it love if it weren’t for the risk of triggering your New Age bullshit detector, and besides, how does one practically bring love into the world in the realm of politics? So let’s start with empathy".Donald Trump might have become the president of the United States but……

Kali Takes America.

 An article by by Vera de Chalambert

But make no mistake, it is really Holy Darkness that won this election.

Last year, Kali, the Hindu Goddess of death, destruction and resurrection, appeared on the Empire State Building, projected as an avatar of conservation by the filmmakers of Racing Extinction, a documentary about the environmental catastrophe now upon us. At the time I was so struck by the image, I wrote an article about the apparition. This is the sign of the times, Kali Takes New York, I raved.Dagmerries over Donald

Geertje Couwenbergh beschrijft de symptomen die haar plagen sinds de Amerikaanse verkiezingsuitslag. 

Dagmerries over Donald

[...]
SACRED ACTIVISM"This is the time for a different form of activism. An activism that rises form a deeper level. 

An activism that does not spring from separation, judgment, hatred or fear. 

An activism deeply rooted in love, based on the profound understanding that we are all interdependent pieces of this mysterious puzzle we call life. 

Let’s birth a planet that accepts every human being as equal regardless of their beliefs, ethnicity, gender, sexuality and culture."

Jan Geurtz bij “De Verwondering” - 25 min interview on NCRV TV

Over eenzaamhied, van jezelf houden als je je niet goed voelt. En leven vanuit je ware natuur.99 Reasons Why 2015 Was A Very Good Year For HumanityDe BOS, de boeddhistische omroep leeft nog steeds!.

BOS tv is door gegaan onder de vlag van de levensbeschouwelijke omroepen KRO-NCRV.

De website met alle prachtige documentaires van de BOS staat nog steeds als archief online.

De mooiste films en documentaires van 2016 kun je hier zien

B.v: Dagmerries over Donald en: Heart of a dog ( hier de link naar you tube) van Laurie Anderson. Opgedragen aan Lou Reed, de overleden echtgenoot van Laurie. In Heart of a Dog schetst Laurie Anderson de impact van het overlijden van haar terriër Lolabelle; het resultaat is een lucide analyse van liefde en gemis en de kunst van story telling.

BOS docu over de Singer-songwriter en boeddhist Leonard Cohen.

De Canadese zanger en boeddhist Leonard Cohen is op 82-jarige leeftijd overleden. 

Kijk nu online naar de film Hallelujah! Leonard Cohen is terug, die de Boeddhistische Omroep maakte over de zanger tijdens concerten. Met authentieke beelden van zijn verblijf bij zijn zenmeester en spirituele vriend Sasaki Roshi.Kijk op www.bodhitv.nl voor alle nieuws en producties. De Stichting Vrienden van de BOS, ooit in het leven geroepen om naast de uitzendingen van de BOS ondersteunende activiteiten te ontplooien houdt nu via bodhitv de boeddhistische inspiratie en dialoog levend.

RADIATE LOVE

Sitting alone in your room, be loving. Radiate love. Fill the whole room with your love energy. 

Feel vibrating with a new frequency, feel swaying as if you are in the ocean of love.

Create vibrations of love energy around you.

And you will start feeling immediately that something is happening, something in your aura is changing, something around your body is changing; a warmth is arising around your body… a warmth like deep orgasm. 

You are becoming more alive. Something like sleep is disappearing. 

Something like awareness is arising. OshoBijzondere lectures van Rupert Spira:The Nature of Perception Rupert SpiraA Course in Miracles meets Rupert Spira

Hoe een gewonde vogel het leven veranderde van een heel gezinCaring for Penguin has changed our perspective on life, love and pretty much everything else. 

She has completely redefined what family means. 

In the beginning we thought we were rescuing Penguin, but now we know this remarkable little bird has made us stronger, brought us closer as a family, given us countless reasons to smile and laugh during an extremely difficult time and, in doing so, helped us heal emotionally and physically. So, in a very real way, Penguin rescued us.  Nieuwe boeken: Gold Nuggets: Messages from Existence - Osho

“All you need is this very moment, do not go on postponing”

Inmiddels zijn er van ‘Gold Nuggets’ al een paar uitgaven geweest. 

Het is absoluut een gouden greep voor je eigen collectie Osho boeken of als cadeau.

Af en toe zit je immers voor een lezing van Osho en word je opeens diepe getroffen door een bepaalde uitspraak van hem. En hoewel hij nu ook weer niet zo snel spreekt, is de lecture alweer verder en ben je al gauw de precieze formulering van de uitspraak kwijt. Je zou die ene zin gewoon vast willen pakken en telkens tevoorschijn willen halen als je hem nodig hebt.

Gold Nuggets bevat 80 bladzijden aan kernachtige stukjes waar je jezelf aan kunt opladen.

“Live totally, live intensely, so that each moment becomes golden and your whole life becomes a series of golden moments. Such a person never dies, because he has the Midas Touch. Whatever he touches becomes golden.” 

Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl   

Compassie is de hoogste vorm van liefde.‘Compassie is zonder motief – het heeft helemaal geen motief. Het is gewoon zo dat je geeft, omdat je het hebt – en niet omdat de ander het nodig heeft. Omdat je zoveel hebt, blijf je overstromen.’ OshoOSHO benadert het wezenlijke van compassie vanuit een heel ander gezichtspunt: hij benadrukt dat “passie” de grondslag van het woord compassie vormt. En van daaruit gaat hij verder de vaste associaties met het begrip compassie kritisch onder de loep te nemen. 

Zo stelt hij bijvoorbeeld, dat veel daden van zogenaamd medegevoel gekleurd worden door een lichte waas van zichzelf belangrijk vinden, en door de wens naar erkenning. 

Terwijl weer andere voortkomen uit de begeerte anderen te veranderen en niet zozeer te helpen.

Door gebruik te maken van verhalen van Jezus, Boeddha en zen, toont hij hoe het pad naar authentiek medegevoel van binnen begint met een diep gevoel van accepteren en houden van zichzelf. 

Pas dan – zo Osho – kan compassie tot bloei komen in een helende kracht die geworteld is in de onvoorwaardelijke acceptatie van de ander en van zichzelf zoals die zijn.

Fermette Ananda te huur in Frankrijk (vlakbij Ecolonie).

op de grens van de Lage Vogezen en Franche Comte,

(een fermette is een boerderij in een dorp)

Verdere info zie vakantiehuisvillarslepautel.nl

Een mooie vakantieplek in een rustiek klein dorp omgeven door prachtige natuur.

Villars le Pautel ligt op 25 km van het Nederlandse centrum Ecolonie

info beschikbaarheid op gites.nl

E-mail adres van Margot: margotmanshande@hotmail.comlove from india from prembuddha,

living satsang foundation

www.livingsatsang.nl

email: prembuda@dds.nl 

Wie in de liefde duikt wordt liefde

Nooit komt hij weer boven

Erik van Ruijsbeek