www.kookstudio.net=16pxBeste vrienden en vriendinnen van de Ayurvedische keuken,

 =16pxDe nieuwe agenda staat op de site:

http://www.kookstudio.net/category/agenda/

Met kookworkshops en cursussen door heel Nederland, weekenden op de Veluwe en in Lelystad, en ook de volgende Ayurveda kook- en yogavakanties in augustus.

En de tijd voor een weldadige Pancha Karma kuur breekt weer aan, de gezondste vakantie die er is!

Er is een centrum in Zuid-India dat ik zeker kan aanbevelen, en met een super goed prijs-kwaliteit verhouding:

http://www.kookstudio.net/pancha-karma-2/

Zelf ga ik dit jaar voor het eerst naar Sri Lanka, als het er fantastisch is, zal ik zeker kortingen afspreken voor jullie (www.lifeayurvedaresort.com)

Het kookboek Vedische Kookkunst, kruidendozen - binnenkort ook met glazen deksel - en kurkuma  capsules (bio, met zwarte peper en vegan capsule, voor de helft van de gangbare prijs) kun je bestellen via de webshop: http://www.kookstudio.net/webshop/

=20pxCursussen=16px:

=16pxDe Basiscursus Ayurvedisch koken (Ayurvedisch koken voor het hele gezin)geef ik in Amsterdam en in Lelystad=16pxBasiscursus Ayurvedisch koken

Vanaf 23 januari in Amsterdam

=16pxBasiscursus Ayurvedisch Koken

Twee weekenden (maart - april) in Lelystad=16pxDe cursus “Ayurveda in theorie en praktijk”, koken naar constitutie, inUtrechtAmsterdam en tijdens de kook-yoga vakanties (met veel extra's) in Zuid-Limburg=16pxCursus ” Ayurveda, in theorie en praktijk”

Vanaf 17 januari in Utrecht=16pxCursus “Ayurveda in theorie en praktijk”

Vanaf dinsdag 3 april in Amsterdam=16pxAyurvedische kookvakantie (1), met de cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” en yoga

3 t/m 10 augustus 2018 in Zuid-Limburg=16pxAyurvedische kookvakantie (2) met de cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” en yoga

17 t/m 24 aug 2018 in Zuid-Limburg=16pxTwee workshop-weekenden (ook apart te volgen) in Loenen op de Veluwe

=16pxVier Vedische workshops in “Het Zonnehuis”

12-13 mei en 9-10 juni in Loenen (Gld)

=16pxEen Detox-dag, met detox yoga en koken in Lelystad

=16pxDetox dag

zaterdag 24 maart in Lelystad

=20pxWorkshops:

=16pxAmsterdam=16pxWorkshop “Kennismaken met Ayurveda, in theorie en praktijk”

Woensdag 8 november in Amsterdam

=16pxWorkshop “A Journey through India”

Saterday January 13th in Amsterdam=16pxWorkshop “Ayurvedisch Koken”

Zondag 21 januari in Amsterdam=16pxWorkshop “Ayurvedisch Koken voor Veteranen”

Vrijdag 23 februari in Amsterdam=16pxWorkshop “De Zuid-Indiase Keuken”

Zaterdag 17 maart in Amsterdam=16pxWorkshop “Detox”

Dinsdag 27 maart in Amsterdam=16pxWorkshops in Utrecht

=16pxWorkshop “Ayurvedisch Koken”

=16pxZaterdag 25 november in Utrecht=16pxEen reis door India

27 januari in Utrecht=16pxWorkshop “Veganistisch koken met Ayurveda”

Woensdag 21 maart in Utrecht=16pxGroningen=16pxDe Zuid-Indiase Keuken (nieuwe locatie)

Zaterdag 3 februari in Groningen=16pxAlkmaar

=16pxWorkshop “Vedische Hemelse Hapjes”

=16pxZaterdag 17 februari in Alkmaar

Den Haag

=16pxWorkshop “Vedische Favorieten”

=16pxZondag 25 februari in Den Haag

Wijchen

=16pxWorkshop “De Zuid-Indiase Keuken”

=16pxZaterdag 14 april in Wijchen

En nog een nieuw recept!

Ik maak zelf veel van deze heerlijke pompoen chutney, bewaar hem in potjes en eet hem bijna overal bij…

 

=18pxPompoenchutney

hoeveelheden voor ongeveer 10 personen

 

500 g pompoen 

1 frisse appel (bijv Elstar)

1 eetl ghi of kokosolie

1 kaneelstokje

2 kruidnagels

2 eetl fijn gehakte of geraspte gember

1 Spaanse rode peper, zonder zaadjes en in stukjes gesneden

½ theel asafoetida

1 dl water

1 eetl verse geelwortel of ½ theel kurkumapoeder

2 eetl rijststroop

½ theel zout

1/4 theel chilipoeder (desgewenst)

Het sap van ½ - 1 citroen of limoen

  1. Schil de pompoen en de appels en snij ze in kleine blokjes.

  2. Verhit de ghi in een pan.Als de ghi heet is, zet je het vuur laag. Daarna strooi je er het kaneelstokje, de kruidnagels, de rode peper en de gember in, en vervolgens de asafoetida.Bak de specerijen onder goed roeren tot geurig.Voeg daarna de stukjes pompoen toe en de kurkuma. Giet er dan een bodempje water bij.

  3. Doe een deksel op de pan en laat de chutney zachtjes koken tot de pompoen half gaar is, terwijl je er af en toe in roert. Voeg zo nodig nog wat water toe. Doe er dan de appel bij. Als de pompoen en de appels zacht zijn, voegt je de rijststroop (of palmsuiker) en het citroensap toe. Draai de vlam hoger en blijf roeren tot de chutney dik begint te worden.

  4. Maak de chutney af met het zout en eventueel nog wat chilipoeder, en zo nodig nog wat rijststroop.

  5. Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje en serveer in een mooi schaaltje. Of bewaar in een glazen pot in de koelkast.

=18pxTot ziens in de kookstudio!

 =16pxRada’s Kookstudio

www.kookstudio.net

info@kookstudio.net