Living Satsang news for an awakening world.

in deze nieuwsbrief o.a. Songs for the Sangha:

=18pxDeva Premal &=18px Miten en Manose op 8 en 9 juni 2015 in Schouwburg Almere 

with two great musicians, Joby Baker and Spencer Cozens.

   

Dit jaar met twee gastmusici:

Joby is a multi-instrumentalist. He is a well known and successful award winning record producer who lives in Canada.

Joby was also responsible for the great sound on the album ‘A Deeper Light’ which we recorded in his studio on Vancouver Island.

Spencer is a world class piano and keyboard player who tours regularly with the English legendary singer/songwriter, Joan Armatrading. He is no stranger to our world - he recorded ‘Blown Away’ with us in 1999 - and now we can say that we are so ‘blown away’ that he will be with us in 2015 to colour and sprinkle his stardust over the mantra's

.

Kaarten online verkrijgbaar via www.schouwburgalmere.nl Of via het bespreekbureau ervan tel. 036-84 55 555

Je kunt b.v.op de facebookpagina kaartjes aanbieden als je die over hebt of vervoer aanbieden enz.

Alle info.

  Humanity is under great pressure to evolve, 

it is are only chance for survival as a race.

The world as it appears now is largely a reflection of egoic mind. Fear being an unavoidable consequence of the egoic delusion, it is a world dominated by fear.

Just as the images in a dream are symbols of inner states of being, so our collective reality is largely a symbolic expression of fear and the heavy layers of negativity that have accumulated in the human psyche.

We are not separate from our world so when the majority of the humans become free of egoic delusion, this inner change will affect all of creation. You will literally inhabit a new world.

But do not confuse cause and effect. Your primary task is not to seek salvation through creating a better world but to awaken out of the identification with form - Eckhart Tolle.  

  

Welkom in Het Hier en Nu van 2015.

Als we dachten dat er ook maar enige vastigheid bestaat in het leven dan zaten we goed mis. 

Hoewel; als ik mijn voet op de vloer zet is die vloer heel betrouwbaar, elke dag draagt die me opnieuw.

Maar in de mensen maatschappij staat echt alles te schudden, lees één dag de krant. De hoop dat 2012 een fundamentele verandering van koers zou brengen is vervlogen. De enige veiligheid is te vinden in dit moment zelf.

Laten we daar naar toe gaan, beter gezegd die gaan bewonen, volledig nu aanwezig zijn, de enige plek waarvan alle teachers zeggen dat die betrouwbaar is en dat de vervulling daar te vinden is.

De enige plek die geen plek is, die niet met de zintuigen waargenomen kan worden, waar je geen object van kunt maken. Je kunt het zelfs niet kennen of ervaren, alleen maar herkennen dat je Het bent.

En ja gelukkig is op dat gebied veel in beweging. Het aantal teachers die terugwijzen naar onze ware aard, onze werkelijke natuur groeit sterk. Vanuit onze ware aard te gaan leven kan de werkelijke verandering brengen die zo hoog nodig is op onze planeet. En blijkbaar is een crises alom ervoor nodig om dat te bewerkstelligen. 

Des te sneller we die les leren des te beter, ik kan er niet op wachten dat we als mensheid echt vol-wassen worden. Ik wens je een bewust en liefdevol 2015 toe! 

Met zonnige groet uit Tiruvannamalai, Zuid-India, Prembuddha

  

New on the Internet,

cutting edge info,

uplifting video's and inspiration,

all for you!

Imagine, inmiddels een klassieker maar nog steeds totaal relevantEen mooi YouTube kanaal met talks van Osho, met Nederlandse ondertiteling:Voor India lovers een betoverende serie foto's van Geert-Jan Balvert.Rupert Spira How to conduct self inquiryA very interesting documentary on the cycles of time. According to this it does seem as though we are in the last stage of a cycle.How old are we? A very interesting doco that questions our whole idea of time.

Origins, the movieIt is a feature length movie that is informative and beautiful.

Big corporations spend billions of dollars confusing people to act against their best interest and stay sick while they poison the planet. This movie calls them out. We don't have billions to spend on airwaves so we RELY on grassroots —> YOU to help spread the message and the love. This is how we can take the planet back and move into the right direction.Excellent talk from Alan Watts.

If it does not click at the first hearing, Listen to it again - and again. 

   Tolle on relationships

If there is jealousy, defensiveness, the need to argue, the need to be right, an inner child wanting love or attention emotional pain of any kind, whatever it is, know the reality of that moment and hold the knowing

The relation than becomes your sadhana, your spiritual practice.

If you observe unconscious behaviour in your partner,

hold it in the loving embrace of your knowing so that you will not react.

If you accept that the relationship is there to make you more conscious instead of happythan the relationship will offer you salvation and you will be aligning yourself

with the higher consciousness that wants to be born in the world. Nieuws: 

We zijn blij dat ook in 2015 Deva Premal, Miten and Manose naar Nederland komen. 

Blij omdat ze veel meer aanvragen hebben dan ze concerten kunnen geven. 

Krishna Das staat op het programma voor eind van het jaar.

In april komen Pari & Satyaa naar Amsterdam voor een concert, niet zo bekend in Nederland maar wel ongelofelijk mooi.

Fermette Ananda te huur in Frankrijk 

op de grens van de Lage Vogezen en Franche Comte,

(een fermette is een boerderij in een dorp)

Een mooie vakantieplek in een rustiek dorp; Villars le Pautel, gelegen in een werkelijk prachtige omgeving.

25 km van Ecolonie

Alle info Email adres: margotmanshande@hotmail.com margotmanshande@hotmail.com Nieuwe boeken

   Vera Helleman- Moeiteloos jeZelf zijn. Vera is een 33jarige moeder van 4 kinderen, van huize uit kindertherapeute en woont in ZeeuwsVlaanderen. Niet iemand waarvan je gelijk zou denken dat ze een spiritueel leraar zou zou zijn. 

Ik ontmoette haar in in Amsterdam in ClubLite waar ze een satsang avond gaf. Ze verbaasde me door haar verfrissende kijk op spirituele vragen. Ze beantwoordde echt de vragensteller en niet alleen maar de vraag zoals het zo vaak het geval is.

Haar benadering sluit aan bij deze tijd en onze cultuur. 

Die benadering is sterk psychologisch en daarmede voor ons zeer toegankelijk. Haar boek gaat uit van de vraag: ‘Wie of wat zijn wij werkelijk’ en: ‘Wat belemmert ons te zijn ’Wie we werkelijk zijn'?In haar boek “Moeiteloos leven” behandelt ze in korte hoofdstukken vele thema's. Ze is zeer helder over onze werkelijke natuur en haar lessen zijn eveneens praktisch voor het dagelijkse leven.

Een boek als dit zou eigenlijk moeten worden omgezet tot een onderwijsprogramma dat iedere scholier op de middelbare school wordt onderwezen. www.verahelleman.nl Mooji, Adem van het absolute.

Mooji is een uit Jamaica afkomstige satsang teacher. Hij heeft een groot deel van zijn leven in Londen doorgebracht en aldaar satsang gegeven.

In Portugal heeft hij een gemeenschap opgezet waar hij veel verblijft. In de wintermaanden gaf hij vele jaren satsang en retraites in het mekka van de satsangs,Tiruvannamalai in Tamil Nadu, India., 

Tiruvannamalai is bekend door de ashram van Ramana Maharshi en de heilige berg de Arunachala.

De laatste twee jaar vonden zijn wintersatsangs plaats in Rishikesh, direct naast de ashram van Dayananda (De bekendste levende Indiase advaita vedanta teacher op dit moment) Mooji komt uit de school van Poonjaji uit Lucknow. Poonjaji op zijn beurt was een discipel van Ramana Maharshi.

Er zijn enkele boeken van Mooji verschenen met dialogen uit de satsangs en een eerste boek daarvan is nu in het Nederlands vertaald en uitgegeven bij Uitgeverij Samsara. Het boek is helder, direct en makkelijk toegankelijk.

“Je ontwaakt elke dag uit de droomstaat maar om vrij te zijn moet je ook ontwaken uit de wakkere staat”

In ‘Adem van het Absolute’ nodigt Mooji je uit met een frisse blik naar jezelf te kijken. Van alle onderwerpen die worden besproken binnen het menselijke bestaan staat één ding niet ter discussie, namelijk het feit dat we bestaan. Wat vervolgens echter niet wordt onderzocht, is als wat we bestaan. In dit boek neemt Mooji je mee voorbij de tegenstrijdige aard van de mind naar de levendige helderheid van het Ondenkbare.

Mooji wordt bezocht door zoekers vanuit de gehele wereld, velen daarvan zijn geheel nieuw op het spirituele pad, anderen al vele jaren onderweg. Mooji beantwoordt ieder daarvan op een levendige warme manier op zijn eigen niveau Via zijn website www.mooji.org is hij regelmatig te zien op satsangs die live worden uitgezonden. www.mooji.org

Nou En? Het unieke onderricht van Ramesh BalsekarRamesh Balsekar heeft een voor een spirituele teacher een ongebuuikelijke achtergrond. Hij studeerde economie in Londen en werd later directeur van de Bank van India. Hij is thuis in de Indiase geschriften als de Bhagavad Gita maar ook in de kwamtummechanika. In beide stromingen herkende hij dezelfde waarheid: Er is alleen bewustzijn, Consciousness is alll there is. Op latere leeftijd ontmoette hij zijn goeroe: Sri Nisargadatta Maharaj. Deze gaf in een klein bovenhuis midden in de rooie buurt van Bomaby zijn onderricht. Nisargadatta is bekend door zijn klassieker: You Are That (ook in het Nederlands uitgegeven bij Samsara ) Ramesh vertaalde lange tijd de teachings van Nisargadatta voor de westerse bezoekers in het Engels. Later ging hij zelf retraites geven en veel mensen hebben zijn huis in Bombay bezocht waar hij jaar in dag in dag uit zijn satsangs gaf, die waren altijd vrij toegankelijk. Bij één van die bijeenkomsten liep ik Leonard Cohen tegen het lijf, een regelmatige bezoeker van Ramesh.In zijn teachings legde hij er keer op keer de nadruk op dat er geen individueel doenerschap is. Te onderzoeken of dat zo is was het pad dat hij aangaf. Het boek bevat zijn onderricht en gesprekken met bezoekers.”Zelfrealisatie of verlichting is niets meer dan het diepst mogelijke begrip van het gegeven dat er niet zo iets is als een individueel doenerschap. Gebeurtenissen gebeuren. Alle actie is een heilig gebeuren door een menselijk object, het is niet iets wat verricht wordt door een ik.Van Ramesh Balsekar zijn vele boeken verschenen. Who Cares is nu dus met als titel Nou En? door Samsara uitgebracht.

Beslist een bijzonder boek

 

Cirkel - Het Zen penseelwerk van Kazuaki Tanahashi ~ Sherry ChayatZen drukt zichzelf graag uit in beelden, in direkte ontmoetingen buiten het denken om. Direkt en rechtstreeks ervaren daar gaat het bij Zen om, of dat nu via koans of gedichten of penseelstreken gaat, het maakt niet uit. Het penseelwerk in het boek neemt je mee in een wereld voorbij woorden. 

Laat het op je inwerken en geniet ervan.

Kaz is opgeleid in Japan in de klassieke Oos- Aziatische kalligrafie, waarin rake penseelstreken essentieel zijn en geen verbeteringen worden toegestaan. Om dat te bereiken moet je wel totaal en volledig aanwezig zijn, zit je even in de mind dan gaat het gelijk mis zo lijkt me.“Is elke ademtocht niet het resultaat van ontelbare wonderen?” Als je met die ogen kijkt naar het penseelwerk van Kaz zal de schoonheid ervan zich aan je openbaren. De irkel openbaart zich telkens weer in de levende ontmoeting met het huidige moment,

Kaz zegt: ‘De cirkel is van iedereen. En ook al kent hij talloze verschijningsvormen, toch brengt hij altijd mensen samen’. Het boek is uitgegeven bij Samsara

Meditation of the month

Sitting alone in your room, be loving. Radiate love. 

Fill the whole room with your love energy.

Feel vibrating with a new frequency, feel swaying as if you are in the ocean of love.

Create vibrations of love energy around you. 

And you will start feeling immediately that something is happening, 

something in your aura is changing,

Something around your body is changing;

a warmth is arising around your body… a warmth like deep orgasm.

You are becoming more alive.

Something like sleep is disappearing. 

Something like awareness is arising.

Osho